King B Blues Band

De King B Bluesband is een band die een brok jarenlange muzikale ervaring op het podium brengt. Ervaring die je terug hoort in het spelen: rockblues met een strakke ritmesectie, een jankende bluesharp en scheurend gitaarwerk. De roots van het repertoire van de band liggen in de jaren 60 en 70 met o.a. The Cream en de Nederlandse Livin’ Blues tot aan de heden populaire Joe Bonamassa. De band bestaat uit 4 leden:


Hans Tap

Heeft zijn muzikale roots in Nijmegen liggen en speelt al meer dan 50 jaar gitaar. Hij speelde o.a. in Joeka (symfonische rock) en Blue Rose die meer dan 25 jaar heeft bestaan met successen door het spelen op North Sea Jazz en Jazz in Duketown. Hans was gitarist in Tuesday Bluesday en is de grondlegger van de King B Bluesband en speelt nog in zijn eigen Steve Ray Vaughn tributeband.


Geert van der Heijden

Heeft evenals Hans zijn muzikale roots liggen in Nijmegen waar hij kort in een bandje speelde in de jaren 60. Na een lange muzikale stilte werd in 1992 Cock a Hoop (rock/funk/blues) opgericht. In 1996 volgde Road 271 als bluesband waar Geert zich toelegde op het spelen van de bluesharp. In 2002 kruiste de Engelse formatie Steelyard Blues zijn pad. Geert ging met hen op tournees in Duitsland, België Luxemburg en Engeland/Schotland. Samen met Hans speelde Geert in Tuesday Bluesday.


Geert Kuijpers

Geboren en getogen Horstenaar die ook al jong in de muziek terechtkwam. Als 16-jarige richtte hij met vrienden een band op The Zoapsz waar Geert de basgitaar speelde. The Zoapsz speelde eigen nummers en was vele jaren actief op festivals en in kleine clubs. Daarna volgenden nog verschillende bands met regionale en bovenregionale bekendheid zoals Bert Vaan Albers Toen, Get Serious, Juezz en Mylk. De laatste band had een platencontract.


Rob Meijran

Rob heeft als drummer een uitgebreid palet met ervaring. Hij begon op zijn 15e met Amos Kingley (covers van Lou Reed) waar hij speelde met Eus van Someren (later The Scene). Via de Progrockband Prisma kwam Rob later terecht op Jazz Festival in Montreux (Zwitserland) om met Claude Nobs te spelen. Via de Vibrolux jazzband van de docenten van het Alkmaarse conservatorium kwam Rob bij The Trembling Highburys Roots waarmee verschillende cd's zijn gemaakt. Later vergezelde hij als drummer de uit USA afkomstige Stoney Curtis op tournee. Hierna kruiste de Ierse Eamon Mc Cormack (speelde o.a. met Rory Gallagher) zijn pad die hij met tournees vergezelde. Na enkele jaren van fysiek ongemak dat hem 't drummen belette pakte Rob met de King B Bluesband de muzikale draad weer op.